IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Великобритания пуснаха компютър за пенсионери

Машината има шест икони на екрана с базовите функции за компютъра

16:23 | 11.11.09 г.
Във Великобритания пуснаха компютър за пенсионери
Във Великобритания пуснаха компютър SimplicITy, предназначен за хора над 60 годишна възраст, съобщи BBC News. Моделът ще бъде пуснат на пазара до две седмици и за сега ще се доставя по пощата.

На екрана на компютъра са разположени шест бутона за основни функции, които възрастните хора могат да ползват – електронна поща, чат, интернет браузер за отваряне на страници в мрежата, опция за отваряне на файлове и видео.
Компютърът върви с кратко ръководство със 17 видеозаписа, в които е обяснен принципът на работа на машината.

Целта на опростения компютър е да позволи на възрастните хора също да ползват интернет и да ги обеди, че това съвсем не е трудно. SimplicITy използва операционната система Linux Mint, а потребителите могат да я настроят по свой вкус.

На сайта на фирмата дистрибутор са представени две машини – едната на стойност 436 паунда, а другата – 526 паунда, като цената варира в зависимост от характеристиките. В нея са включени процесора, 19-инчов екран и безжични мишка и клавиатура. Формално, компютри от този клас се отнасят към нетбуците.

Във Великобритания хората на 65 години са 6,4 млрд. души и почти всички рядко ползват интернет.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още