IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung пусна ултра тънка флаш памет

Новият чип е 40% по-лек и тънък от останалите карти и събира 32GB информация

12:06 | 06.11.09 г.
Samsung пусна ултра тънка флаш памет
Корейската корпорация Samsung обяви пускането на най-тънката флаш памет. Дебелината на модула е 0,6 мм и поема 32 GB информация.

По данни на Samsung устройството е 40% по-тънко и леко от обикновените модули за памет. Новото устройство се състои от 32 - гигабайтови чипове, изработени по 30-нанометров технологичен процес.

Предполага се, че свръх тънките модули за памет ще се използват широко при портативните устройства като медиаплеъри, ноутбуци и мобилни телефони. Все още обаче компанията производител не разкрива потенциалните си клиенти.

Освен всичко останало, новата технология може да се взаимства в производството на SSD – енергонезависима компютърна памет, базирана на технологията на флаш паметите. Пазарът на тези устройства нарасна значително, като за 2009 година стойността му достигна почти 900 млн. долара.

За 2012 година се предвижда в световен мащаб да бъдат произведени и продадени 7,7 млрд. карти с капацитет 2 GB и повече памет. За 2009 година броят на продадените флаш памети е 310 милиона.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още