IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стерилна клавиатура

За да се предпазите от грипните епидемии, може да се снабдите със самопочистваща се клавиатура

15:52 | 05.11.09 г.
Стерилна клавиатура
На 91-вата среща на Американската асоциация на челюстно-лицевата хирургия беше показано едно наистина интересно изобретение. Става въпрос за необичайна клавиатура, която освен футуристичен дизайн има и нетипично свойство, което я прави най-чистата клавиатура в света. Тя се самопочиства с нова технология за дезинфекциране. Компютърният хардуер е създаден от компанията Vioguard LLC за нуждите на медицинските работници.

Самопочистващата се клавиатура върви в комплект с ултравиолетова лампа, чиято мощност е 225 вата и унищожава 99,99% от вирусите и бактериите, които се пренасят по въздушно-капков път. За да бъде напълно почистена, клавиатурата преседява под лампата едва 90 секунди.

Появата на подобно устройство е особено актуална, имайки предвид глобалната епидемия от „свински“ грип, известен още като вируса H1N1.

Самата клавиатура вече е на пазара, а цената й не е от най-ниските - 900 долара. Потребителите обаче споделят, че ефективността й е толкова добра, че високата цена напълно оправдава очакванията им и разхода.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още