IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайски страсти за европейските геймъри

С нови сили и свежи ресурси китайските производители на игри скоро май ще завладеят пазара на Стария континент

11:58 | 27.10.09 г.
Автор - снимка
Създател
Китайски страсти за европейските геймъри
Задава се нова ера за почитателите на видеоигрите в Европа – нашествие от игри на китайски производители, които се готвят смело да атакуват пазарните позиции на настоящите лидери Electronics Arts и Activision Blizzard.
 
Компаниите в Китай, които работя в сектора, подобриха значително финансовите си възможности след извършените наскоро първични публични предлагания на фондовите пазари и сега се готвят да използват свежия ресурс, за да покорят европейските потребители.
 
Changyou и Shanda Games са сред имената, които геймърите на Стария континент най-вероятно ще чуват все по-често. Това са два от най-големите китайски производители на видеоигри, които имат стабилни позиции на вътрешния пазар.
 
Сред най-известните игри на Changyou е Dragon Oat, предназначена за много играчи, любители на морски битки с чудовища. Компанията, която набра 120 млн. долара през април на Nasdaq, вече пусна нова версия на играта в Европа през август, а към края на годината ще лансира заглавието и в САЩ.
 
Любопитното за китайските производители е, че те залагат предимно на игри, които се играят онлайн. Това не съвпада напълно със сегашните предпочитания в Европа и САЩ, свързани с използването на конзоли, но според анализатори, цитирани от Ройтерс, преориентирането към онлайн интеракцията е тенденция, която ще се засилва в бъдеще.
 
В момента в Китай има над 50 млн. потребители, които играят на игри онлайн. За Европа няма конкретни данни, но се очаква в недалечно бъдеще играта с конзола да се превърне в ретро поведение, особено ако се възприеме моделът на китайските производители. Обикновено те не изискват заплащане за възможността да се играе онлайн, а продават допълнителни екстри към играта, нови елементи, оръжия и т.н. За разлика от тях на западните пазари на геймърите се предлага абонамент за достъп до интернет игри.
 
Основният недостатък на китайските игри (засега) е, че явно производителите не са се запознали достатъчно добре вкуса на потребителите на Запад и предлагат картини и сценарии, които понякога ни се струват странни, смешни или скучни. С малко време и инвестиции в проучвания на геймърските нагласи обаче азиатските компании могат лесно да се справят с този проблем.  
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още