IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ново при стенните часовниците

Интересното на модела Catena е не само оригиналният дизайн, но и фактът, че чрез него стенният часовник връща мястото си във вътрешния интериор

09:31 | 17.09.09 г.
Какво ново при стенните часовниците
Тези дни изглежда, че ръчните и стенни часовници почти са изчезнали от употреба. Всеки се взира в мобилния си телефон или търси датата и часа в монитора пред себе си. Въпреки това обаче уредите за измерване на времето все още вдъхновяват дизайнерите.
 
Производителите и дизайнерите са както винаги иновативно настроени и не престават в опитите си да възвърнат интереса на колекционерите към интригуващите механизми.
 
Създателите на часовници отгърнаха нова страница в книгата с идеи и визия за часовниците с модел, който ще накара хората да погледнат по друг начин на времето. Това е стенният часовник Catena, създаден от Андреас Добер за дизайнерските магазини на Anthologie Quartett – представлява медни цифри, прикачени на верига от колело и малка полусфера с часовников механизъм. Тези три елемента създават един от най-уникалните и минималистични стенни часовници, правени някога.
 
Дизайнът е доста авангарден, а самата вещ малко скъпа – цената на часовника е 2 263 долара, но е изключително подходящ не само за колекционери, но и за онези, които искат да привлекат вниманието на гостите си у дома с нетрадиционни интериорни решения.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още