IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разработиха ноутбук с два екрана

Идеята за такова устройство не е първа по рода си, но този модел има два еднакви екрана и впечатлява с компактността си

13:01 | 31.08.09 г.
Разработиха ноутбук с два екрана
Компанията gScreen публикува снимки на работен модел ноутбук с два екрана с размери 40 см. В модела Spacebook се използва уникална технология, с помощта на която под първия екран има опция за поставяне на втори такъв.
 
Компанията gScreen е основана от изпълнителния й директор и старши дизайнер Гордън Стюарт през 2003 година. Ноутбукът е предназначен за професионални дизайнери, видеомонтажисти, фотографи и онези, чиято работа е свързана с използване на два екрана. Водят се преговори и със закупуване на технологията от военни ведомства.
 
Spacebook ще работи под операционните системи Windows Vista или XP Professional, съобщават на сайта на компанията. Ноутбукът има процесор Intel Core 2 Duo P8400, който работи на 2,26 GHz, 4 GB оперативна памет и 320 GB твърд диск.
 
Предвидена е и видеокарта NVIDIA GeForce 9800M GT, както и DVD устройство.
 
Работният вариант на двуекранния ноутбук не тежи повече от 5,5 кг. Първите модели, които ще излязат на пазара през декември тази година, ще са с дисплеи от 41 до 43 см. в диаметър. Следващите модели ще имат по-компактен вид и ще предлагат екран в диаметър 33 см.
 
Идеята за двуекранен ноутбук не е нова. През 2008 година Lenovo пусна на пазара модела ThinkPad W700ds. Основният екран на тази машина обаче е 43см. в диагонал, а допълнителният едва наполовина по-малък.
 
Компанията gScreen се надява цената на новото устройство да не надскочи 3 хил. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още