IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефон с въглеродни влакна от Vertu

Технологията с имплантиране на въглеродни влакна дава на устройството невероятни технически характериски, но за съответната цена от 14 хил. евро

10:26 | 13.08.09 г.
Телефон с въглеродни влакна от Vertu
Производителят на мобилни телефони в луксозния сегмент Vertu обяви пускането на новата си колекция Vertu Ascent Ti Carbon Fibre с имплантирани въглеродни влакна.
 
Телефоните са ръчна изработка и освен въглеродните влакна, които включват в конструкцията си, разполагат с 2" QVGA дисплей, 3G възможности, 4GB вградена памет и 3.15MP камера с LED светкавица.
 
Въглеродните влакна са едни от най-използваните и качествени материали в областта на техниката. Специалистите, които са разработвали модела, използвали влакната като основна градивна съставка на телефона.
 
Материалът има нисък коефициент на триене, висока степен на здравина и топлоустойчивост.
 
Диагоналното преплитане на карбоновите нишки в панела на телефона осигуряват изключителна здравина и се явяват основен елемент в дизайна.
 
Въглеродното влакно е изключително здрав материал. През 90-те години започва да се прилага интензивно в изработката на болидите от Формула 1. Еластичността на тази материя е подобна на стоманата, като същевременно е четири пъти по-лека от нея. Въглеродните влакна се добиват все още доста трудно и от там идва и високата им цена.
 
Новата колекция представя моделите Carbon Fibre Grip, Carbon Fibre & Aluminium Grip и Carbon Fibre & Copper Grip, а така също и лимитираната серия на Ascent Ti Carbon Fibre Limited Edition. Телефоните излизат на пазара по-късно този месец, а първоначалната цена, на която ще се продават, е между 7900 до 14 000 евро
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още