IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Домашно 3D кино – още през 2010 г.?

Вече са налице прототипи на екрани за 3D домашно кино, които се очаква да станат новия хит на пазара за домашна техника

16:20 | 05.08.09 г.
Домашно 3D кино – още през 2010 г.?

Следващото революционно забавление за дома ще е 3D домашно кино и вероятно ще се появи на пазара още през следващата година, пише News.com.au. Изданието си вади този извод от изказвания на представители на сектора, демонстриращи увереност, че новата технология може много скоро да навлезе на масовия пазар.

 

За това действително има немалко предпоставки. С все повечето филми, които се появяват по кината, направени в 3D формат, филмовите студиа в Холивуд създават потребността у хората сами да пожелаят да имат в домовете си екран, който да ги прави по-съпричастни към картините от филмите. Производителите на телевизори от своя страна нямат нищо напротив да задоволят тази потребност.

 

Новото поколение от 3D екрани няма напълно да замести широкоекранното 3D кино, но новите екрани ще са по-цветни, по-прецизни и по-достижими от всякога. По всяка вероятност новите телевизори ще се появят и в допълнение с модерен чифт очила.

 

Наскоро Sony представи един от 3D прототипите си на конференция-изложение на Society of Motion Picture and Television Engineers в Сидни.

 

Мениджърът на криейтив-маркетинга на Sony – Филип Нотъл каза, че този екран е едно загатване за новата вълна телевизори, които ще се появят в близко бъдеще. Според него потребителите на Sony ще имат големи очаквания относно 3D технологията и бързо ще забравят предишните широкоекранни филми, които са гледали в киносалоните с картонени очила.

 

Тази година по кината ще излязат 34 филма с 3D технология, други 40 ще имат премиера през следващата година, сега е ред на производителите на телевизори да вкарат новата технология в домовете на хората. Индустрията работи упорито, за да произведе стандарт за 3D на малък екран въпреки всички производители, които ще се уплашат от конкуренцията и ще се противопоставят на новия формат, както направиха с видеокасетите в миналото или DVD формата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:29 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още