IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дигитална камера с вграден прожектор

Nikon представи първата в света компактна дигитална камера, която има и прожектор

14:18 | 05.08.09 г.
Дигитална камера с вграден прожектор

Вероятно сте мислили, че дните, когато снимките от семейните сбирки се прожектират на стената, вече са отминали. От Nikon обаче представиха дигитална камера с вграден прожектор. Моделът Coolpix S1000pj може да прожектира снимки и дори филмчета със звук върху всякаква плоска повърхност. Полученият размер на изображението е с диагонал между 5 и 40 инча (12,7-101 см).

 

Снимките могат да бъдат прожектирани както индивидуално, така и на слайдшоу с различни звукови ефекти. Новата джаджа прави излишно взирането на много хора в малкия екран на фотоапарата или досадното чакане снимките да бъдат качени и разпратени в интернет.

 

Камерата е 12,1 мегапискелова с петкратен оптичен зуум, 2,7 инчов LCD монитор с висока резолюция и антирефлекторно покритие. Както повечето модели на Nikon и този има 16 опции за снимане, режим за портрет и функция „треперещи ръце”. Литиево-йонната батерия на фотоапарата може да издържи заснемането на 220 снимки или да прожектира снимки и видео в продължение на един час.

 

От японската компания производител още не са определили цената на устройството, в която със сигурност ще влизат и дистанционно за управление на прожектора и зарядно за батерията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още