IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмите на Disney влизат в мобилните телефони

Засега продукциите на компанията ще се продават и на микрокарти единствено в Япония

09:44 | 22.07.09 г.
Филмите на Disney влизат в мобилните телефони

Walt Disney Co's Japan заяви, че ще продават филмите си на мобилна памет за компютри, малка колкото нокът на пръст, така че хората да могат да гледат продукциите им на телефона си или на други портативни устройства.

 

Филмовото студио планира да запише микро SD карти заедно с DVD дискове със същото съдържание, давайки възможност на потребителите сами да преценяват дали да гледат филмите вкъщи или когато са в движение. Картите ще са на пазара през ноември.

 

Потребителите ще могат да гледат филмите, събрани на микроSD карта на мобилните си телефони, както и на други портативни устройства като навигационната система на кола например.

 

Цената на новия пакет от микроSD карта и DVD се очаква да бъде 4 935 йени (53 долара), с около 1 000 йени по-висока от цената на самостоятелно DVD, каза говорител на японската фирма пред Reuters.

 

Трудно е да се направи предвиждане за продажбите, тъй като това е първият път, в който Disney предлага филмите си на микроSD карти.

 

Някои от заглавията, включени в микроформата, са „Карибски пирати” и „Съкровището”.

 

Микрокартите ще бъдат доставени от Panasonic Corp.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още