IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Land Rover създаде неразбиваем мобилен телефон

Мобилният телефон с наименованието Land Rover S1 издържа хвърляне от височина 5 м върху бетонен под и престой във вода 30 минути

10:05 | 20.07.09 г.
Автор - снимка
Създател
Land Rover създаде неразбиваем мобилен телефон

Първият в света вид мобилен телефон, който не може да бъде разбит, строшен или повреден от водата, създаде английската автомобилостроителна компания Land Rover, прочула се със своите автомобили с висока проходимост, съобщи Итар-Тасс.


Мобилният телефон с наименованието Land Rover S1 издържа хвърляне от височина 5 м върху бетонен под и престой във вода 30 минути. Той също е способен да работи при температури под „минус 20 градуса“ и над 100 градуса по Целзий. Телефонът не се поврежда от огън, соли, морска вода, удари и резки разлики в температурите, не се „плаши“ и от бензин и дори от суров петрол.


Новосъздаденият Land Rover S1 има и още едно важно предимство – мощна батерия. Само с едно зареждане телефонът може да работи 18 часа без прекъсване.


Автомобилостроителната компания е изработила телефона от особен вид пластмаса с гумено покритие. От Land Rover S1 вече се заинтересуваха военните от НАТО. Засега нищо не се съобщава за преките технически характеристики на телефона като такъв.


Повечето от сега намиращите се на пазара мобилни телефони са характерни със своята „крехкост“ и уязвимост дори от слаби удари. Затова, по данни на лондонския Daily Mail, годишно в света потребителите изразходват общо около 262 млн. долара за смяна с нови на строшените си мобилни телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още