IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принтер с интернет връзка

Скоро няма да ни е нужен компютър, когато искаме да достигнем до дадена информация в интернет, за да я отпечатаме

09:48 | 24.06.09 г.
Автор - снимка
Създател
Принтер с интернет връзка

Съвсем скоро вече няма да ни е нужен компютър, за да принтираме документи. От Hewlett-Packard обявиха, че предстои пускането на пазара на нов вид принтиращо устройство, което няма да се нуждае от връзка с компютър, за да се подава чрез него информация за текста или картинките, които искаме да отпечатаме.


В края на годината в САЩ започва продажбата на HP Photosmart Premium, който ще има сензорен екран. На него ще се вижда информацията при търсене в интернет, но засега само до определени сайтове. Такива ще са например онлайн изданието на всекидневника USA Today, Google Maps, Google Calendar, сайтове за продажба на билети за кино и др.


Говорител на компанията обяснява пред АФП, че HP ще предостави използвания сорс код на разработчици, за да могат да бъдат свързвани и други сайтове с новото устройство.


Става ясно също, че отваряйки дадена интернет страница, потребителят ще може да я персонифицира така, че да отпечата само нужната му информация. Според производителя продуктът ще отвори нов етап в сегмента, който занапред ще се развива във все „по-безжична“ посока с възможно по-малко хардуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още