IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG пуска монитор с виртуална технология

Новата технология позволява използването на един персонален компютър от 11 потребители едновременно

09:55 | 22.06.09 г.
LG пуска монитор с виртуална технология

 

Този месец LG Electronics пуска в продажба плоскоекранен монитор, който ще изпълнява ролята на виртуален компютър. Най-голямото предимство на новата технология е оптимизацията на разходи за персонални компютри, която става възможна с негова помощ.

 


Мониторът функционира като виртуален компютър и позволява няколко потребители да стартират различни програми от един-единствен стандартен компютър.


Дисплеят с течни кристали SmartVine серия N използва вградена технология от базираната в САЩ NComputing Inc. Потребителите могат да свързват клавиатура и мишка директно към монитора, който прехвърля връзката към стандартното PC.


Посредством виртуалната технология LG мониторът позволява на 11 потребители да споделят един персонален компютър.


Всяка работна станция в офисите се нуждае от монитор, защо да не съсредоточим вниманието си към изграждане на технологиите именно в монитора?”, коментира Стивън Дукер, главен изпълнителен директор на NComputing Inc.

Преди NComputing Inc Дукер е основал и ръководил компания за нискобюджетно оборудване за компютри, която през 2004 година е купена от Gateway.

 

Цената на 19-инчовия монитор от ново поколение ще е 199 долара. Мониторите могат да се използват и индивидуално на всеки персонален компютър и работят както под Windows, така и под Linux. Целевата група потребители на LG за този модел са основно образователните институции и сектора на услугите като кол центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още