IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Електронна книга

В ерата на новите технологии дори четенето на книга не е каквото беше. Компанията Sony разработи продукт за четене на електронни книги – моделът PRS505S eBook Reader

14:16 | 25.03.09 г.
Sony PRS505S eBook Reader
Sony PRS505S eBook Reader
Когато поръчаш книга по интернет, трябва да чакаш доставката й. Ако пък търсиш нещо определено за четене, намирането му е свързано с обикаляне по книжарниците, което може да отнеме и цял ден. Електронните книги спестяват това неудобство, ето защо получават голяма популярност сред потребителите.

Sony PRS505S eBook Reader може да събере до 160 книги в електронен вариант, литиевойонната му батерия издържа прочит на 7 500 страници, екранът е 6-инчов, размерите на устройството са 175 x 122 x 8mm, а тежестта е едва 300 грама без меките корици.

Електронното устройство поддържа аудиоформат и има възможност за разглеждане на снимки.

Текстовите четци са BBeB Book, TXT, RTF, ePub, Adobe PDF10, Microsoft Word, а паметта позволява прехвърляне на съдържание от интернтет и качването му върху eBook Reader.

Има 128 MB Minimum RAM памет и 800MHz Intel Celeron class процесор. Дизайнът е изключително елегантен, размерът е малък, лек и удобен и може да се пренася без проблем дори в дамска чанта.

Електронната книга е в помощ и на организациите за защита на околната среда, тъй като помага за намаляване на производството на хартия и спира нуждата от отсичането на дървета. Конкурентните й предимства пред стандартния книжен вариант са многообразието от книги, които побира и това, че може да се снабдите с желаното четиво на мига без да чакате и ли обикаляте из магазините.

Цената на eBook Reader варира от 220 до 250 паунда и все още не може да се намери у нас. За сметка на това обаче може да се поръча от почти всеки онлайн магазин.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още