IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ericsson съвмести безжично блокиращо устройство за лаптопи

Лаптопите вече имат система срещу кражба на Intel, а Ericsson позволява изпращане на безжичен сигнал за заключване на машината от разстояние

15:23 | 01.05.09 г.
Ericsson съвмести безжично блокиращо устройство за лаптопи
Много параноици, които се страхуват от кражба, доставчици и производители от дълго време мечтаят за дистанционно устройство за блокиране на лаптопи. Сега, с последните безжични технологии, идват и подобни устройства под формата на широкочестотна карта – продукт на Ericsson.

Картата е проектирана да работи с мрежите HSPA/GPRS/EDGE. На пазара устройството се очаква да излезе през юни, като съвместява редица нововъведения. Най-интересното от тях е, че поддържа опции за сигурност, които работят с технологията на Intel против кражба, състояща се в сигнал, който дистанционното изпраща към лаптопа и той се заключва автоматично, ставайки неизползваем. Сигналът може да бъде и изпратен като SMS както за активиране, така и за деактивиране на защитата.

Модулът на Ericsson F3607GW ограничава количеството енергия за използване, удължава живота на батерията и повишава интеграцията с операционната система на лаптопа. Устройството притежава функцията дистанционно да активира преносимия компютър в определено време - при получаване на важен имейл например или когато машината е открадната.
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още