IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG представи G3 – смартфонът с най-впечатляващ екран

Висококачествен дисплей, мощна батерия и високотехнологична камера - корейското предложение е може би най-добрият апарат за годината досега

10:16 | 28.05.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	&nbsp;Джонг-Сеок Парк при представянето на апарата. <em>Снимка: LG</em></p>

 Джонг-Сеок Парк при представянето на апарата. Снимка: LG

Корейският технологичен концерн LG Electronics (LG) представи очаквания с голямо нетърпение смартфон G3, наследник на изключително успешния LG G2. Продуктът бе показан на специални събития в шест града - Лондон, Ню Йорк, Сан Франциско, Сеул, Сингапур и Истанбул. 

“Най-умната иновация в бързоразвиващия се пазар на смартфоните се състои в това да се създаде хармония между напредналите технологии и опростената им употреба от потребителите”, каза д-р Джонг-Сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. “LG G3 е резултатът от нашите усилия да реализираме тази идея в конкретен продукт. Изключително доволни сме от това, което направихме”.

Най-ценното качество на телефона е впечатляващият му дисплей с 5,5-инчов диагонал, изключително тънка рамка и резолюция от 2560х1440 пиксела (Quad HD). Подобна резолюция не предлага нито един от основните конкуренти на пазара.  С гъстота на пикселите от 538ppi, Quad HD дисплеят на G3 поставя нови стандарти при картината. Този дисплей възпроизвежда картини, които са по-ясни и с по-голям контраст от традиционните дисплеи на смартфоните. Със своите 5,5 инча, LG G3 може да се похвали със съотношение на екрана от 76,4% спрямо целия телефон, с изтънени панели, така че телефонът да предава комфортно усещане в ръката, идентично с това на по-малък телефон.

Предизвикателството пред инженерите на LG е било свързано и с това, да съчетаят дисплея с висока резолюция на G3 с батерия, чиято технология да е също толкова иновативна, за да може да гарантира нормален живот. Затова LG оборудва своя G3 с 3,000mAh подвижна батерия, която е оптимизирана така, че да увеличи допълнително ефективността си. Тайната за многократното увеличение на живота на батерията се крие в заместването на метала от катода с графит, а резултатът е батерия, която може да отговори на високото представяне на Quad HD дисплея, без телефонът да загуби мощността си по средата на деня.

Следващото сериозно предимство е високотехнологичната 13MP OIS+ камера на G3. В нея е вграден иновативен лазерен автоматичен фокус на G3, пръв по рода си в индустрията на смартфоните. Тази технология позволява на смартфона да улови най-добрите моменти, дори при слаба светлина, като измери разстоянието между субекта и камерата чрез лазерен лъч.

LG опростява и самия процес на улавяне на специалните моменти, като вместо фокусиране в режим на преглед и чак след това натискане на бутона за снимане, G3 снима при потупване върху желания субект на дисплея. Нещо повече, предната 2.1 мегапикселова камера съчетава няколко нови подобрения, като по-голям сензор за картината и по-голям отвор на блендата за повече пропускливост на светлината и по-добри автоснимки, известни още като селфита. Автопортретът може да се направи съвсем лесно със специален жест на ръката пред дисплея. 

LG G3 разполага с чип Snapdragon 801 с четириядрен процесор на 2.5 GHz, който използват и останалите модели от високия ценови клас на пазара, има 3 GB RAM, 16/32 GB вградена памет + microSD слот.

Важни промени има и в интерфейса, който е по-минималистичен и по-изчистен. Апаратът идва с „умна клавиатура“. Адаптивната технология учи, докато потребителят пише. „Умната“ клавиатура намалява сбърканите думи с до 75 процента, като следи и анализира навиците на писане и интуитивно „знае” коя дума потребителят иска да въведе. Височината на клавиатурата може да бъде регулирана за по-добро напасване с ръцете на потребителя и позицията на палците. Отделните бутони също могат да бъдат персонализирани с често използвани символи за по-бързо въвеждане.

Smart Notice е личният асистент в джаджата. Той помага с предложения и препоръки според поведението на потребителя според различната употреба на телефона и местоположението. Smart Notice може да напомни за обаждане, което не е прието по-рано. Главното нещо, което разграничава Smart Notice от другите лични асистенти, са неговите възможности за естествен език. Например, вместо просто да показва дневната температура и прогнозата за времето, Smart Notice ще отправи препоръка, като например „Днес може да си вземеш чадър, защото най-вероятно довечера ще вали”.

LG G3 предлага редица засилени мерки за сигурност като технологиите Knock CodeTM, Content Lock и Kill Switch.

Knock CodeTM позволява на потребителите да отключват телефона си с поредица от потупвания. В G3 потребителите имат възможността да използват KnockON, за да събудят екрана, за да видят часа, както и директно да отворят началния екран чрез Knock CodeTM.

Content Lock пък поддържа личните данни и файлове в безопасност и скрити, когато G3 е споделен с някого. Когато G3 е свързан с компютър, Content Lock не позволява преглед на файловете, така че данните са в безопасност. Заключените файлове могат да бъдат записани или на вградената памет на G3 или на microSD карта.

Kill Switch от своя страна предоставя на притежателите на G3 възможността да деактивират телефона си от разстояние при евентуален случай на кражба. Kill Switch също позволява съдържанието на G3 да бъде изтрито, така че личната информация да не бъде застрашена.

Производителят е акцентирал силно и на дизайна - LG G3 има извивка на задния панел и според производителя пасва отлично в ръката. Освен това е запазена и схемата със задните бутони, разположени под камерата. Корпусът обаче отново е пластмасов, въпреки че имитира метална повърхност.

И не на последно място, LG предлага колекция от нови аксесоари, създадени специално за G3. Такъв е калъфът QuickCircleTM. Той идва в пет цвята и предоставя бърз достъп до често използвани функции като обаждане, писане на съобщения, слушане на музика и използване на камерата – всичко това от специален QuickCircle прозорец, без да е нужно отваряне на капака. В допълнение към калъфа QuickCircleTM, LG предлага и изтънени предпазващи калъфи и висококачествени изтънени твърди калъфи.

Апаратът ще се предлага в 5 цвята, а в България ще се продава от 26 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Не говоря за повече пиксели, нека да са пак толкова - по-голям екран, но пак с толкова пиксели. А сега се получава така, че по-големите екрани са с по-малко пиксели. Тъпо ми изглежда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
troika
преди 10 години
Защото е по-евтино да направиш 5,5 инча дисплей с Quad HD отколкото 15,6 с 7000 на 4500 пиксела
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Защото печалбата при тях е по-голяма а и се продават по лесно. Големият качествен дисплей доста умножава цената.Същият този дисплей на таблет 10 инча изисква 3 пъти по-скъп графичен ускорител и 5 пъти по-голяма батерия = + още 200 $.Как мислиш, какъв е пазарния дял на таблети струващи по 1400-1600 долара???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Ricco
преди 10 години
Уеуе! ...Обаче аз едно се чудя - защо смартфоните имат тенденция към по-висока екранна резолюция от таблетите и ноутбуците (а май и от мониторите)?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още