IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Sony примамва клиенти с високо-технологични очила за игри

Прототипът Project Morpheus вкарва играчите във виртуалната реалност на игрите

14:08 | 19.03.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така изглежда прототипът на японците. <em>Снимка:&nbsp;Sony Computer Enterainment Inc.</em></p>

Така изглежда прототипът на японците. Снимка: Sony Computer Enterainment Inc.

Японският концерн за потребителска електроника Sony влиза в бизнеса с устройства, които изобразяват виртуална реалност. По този начин концернът се надява да предложи на клиентите още по-завладяващи игри и в същото време да се открои от своите конкуренти, пише Wall Street Journal.

В рамките на годишната конференция Game Developers Conference в Сан Франциско компанията представи прототип, наречен "Project Morpheus". Всеки, който използва устройството, ще изпита игрите на конзолата Playstation 4 във виртуално копие на реалността. Устройството покрива очите на потребителя с екран и според Sony създава уникално потребителско преживяване, което позволява на геймърите да са по-съпричастни към самите игри, отколкото при игра с обикновен телевизор.

„Нищо не повишава нивото на преживяване толкова, колкото виртуалната реалност", каза Щухей Йошида, президент на отдела за видеоигри на Sony, по време на събитието. „Много от нас, които сме разработили Playstation и игри за нея, сме мечтаели за виртуалната реалност и за това какво би означавала тя за игрите, над които работим".

Новото устройство ще се свързва „безшевно" с камерата на Playstation. Сензори ще проследяват движенията на главата, заяви още Sony. Играчите ще могат също да използват бутоните на Playstation, например като меч, и да се борят така с врагове във виртуалните светове.

Sony не разкрива кога Project Morpheus ще се появи на пазара или колко ще струва. Неизвестно е също и с какви способности в крайна сметка ще разполага новото устройство. 

Още технологични новини вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:29 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Привлича зомбирани клиенти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още