IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Умният“ часовник на Samsung може да разполага с камера

Според GigaOM устройството ще има двуядрен процесор, Bluetooth и сензор за движение

17:50 | 20.08.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
„Умният“ часовник на Samsung може да разполага с камера

Няколко дни преди очакваното представяне на изложението за потребителска електроника IFA в Берлин се появиха нови подробности за компютърния часовник на Samsung. „Умният“ часовник Galaxy Gear ще има сензорен екран с диагонал от 2,5 инча (6,3 см), съобщава технологичният блог GigaOM във вторник. Предвидени в гривната са също малки говорители и камера, пише блогът, позовавайки се на няколко източника.

Според предишната информация Samsung планира да представи часовника си на 4-и септември. Устройството би трябвало да работи с операционната система Android на Google и може да се свързва с най-популярните смартфони Galaxy на компанията. 

Според GigaOM часовникът ще разполага със сензор за движение, който се активира автоматично, когато устройството се вдигне на нивото на очите. Радиочип NFC следва да се грижи за бързото идентифициране и обмен на данни, а чрез Bluetooth устройството ще може да се свързва със смартфони.

Екранът с резолюция 320 на 320 пиксела трябва да поддържа обичайните движения, с които се направляват устройствата на компанията, но поради малкия размер няма да се поддържа текстово въвеждане. Във вътрешността ще има двуядрен процесор, който ще позволява "доста приличен" живот на батерията. Датчици следва да позволяват използването на часовника и като фитнес аксесоар.

Според съобщения в медиите и Apple работи с бързо темпо над компютърен часовник, но в Берлин Samsung ще стане първият от двата най-големи производители на смартфони, който влиза в тази сфера. Към днешна дата има няколко малки производителя на „умни“ часовници.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
per24
преди 10 години
не схванах защо ми е специален часовник щом си имам телефон със същите и повече функции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още