IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony докара VAIO Fit и в България

Технологичният гигант иска да зарадва максимален брой клиенти само с един лаптоп

17:10 | 11.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Sony България</em></p>

Снимка: Sony България

Новата линия лаптопи VAIO Fit на Sony вече е в България. С нея японският технологичен гигант иска да задоволи нуждите на всеки клиент, предлагайки набор от технологии и функции, подходящи както за дома, така и за офиса.

Семейството Fit се състои от две основни групи лаптопи, предлагани с диагонал на дисплея 14 и 15 инча. Гамата започва с VAIO Fit 14Е и 15E, които са подходящи за ежедневна употреба и разполагат с минималистичен дизайн и висококачествено аудио. Големите интегрирани високоговорители и вграденият събуфер са особена гордост за Sony, които твърдят, че така успяват да предложат на клиентите си по-богат и по-реалистичен звук.

Акцентите в новото технологично семейство продължават с хибриден твърд диск, комбиниращ качествата на SSD и HDD паметта. С него ноутбуците на Sony стартират и зареждат приложения многократно по-бързо от стандартното време за реакция.

По-високата серия VAIO Fit 15 осигурява мощна платформа за медийни забавления. За да не нарушават дизайна на устройството, японците умело са прикрили високоговорителите в невидима при работа част на корпуса. Капакът има стилно алуминиево покритие, като представители на компанията уточняват, че логото VAIO е издълбано с диамантена глава под ъгъл 45 градуса.


Всички нови VAIO Fit модели включват Near Field Communication (NFC) технология, която опростява Bluetooth свързаността с други устройства и скоро ще позволява прехвърляне на файлове. Всичко, което клиентите трябва да направят, е да докоснат външно устройство с NFC чип (например тонколони или слушалки) към VAIO Fit 15. За части от секундата двете устройства се разпознават, без да се налага използването на кабели, както и въвеждането на допълнителни настройки.

Новата VAIO Fit линия от Sony ще бъде налична в България в края на юни 2013 г.

От Sony България използваха възможността да представят и новия VAIO Duo 13, който наследява Duo 11. Както личи и от името, хибридното устройство, което комбинира ползите от таблет и лаптоп, вече има по-голям дисплей. Друга новост е вградената LTE технология за мобилен интернет. Припомняме, че предшественика на Duo 13 не се предлагаше с 3G, което предизвика негативни реакции сред потребителите.

Гамата на VAIO се сдобива с още един член в лицето на ултрабука VAIO Pro 13, който компанията определя като „най-лекият ултрабук в света“. Устройството тежи едва 1.06 кг, корпусът му е изграден от въглеродни влакна, а с допълнителната батерия можете да работите безпроблемно до 18 часа без нужда от електрически контакт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още