IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Parasound пуска CD плейър, който чете и повредени дискове

Устройството се предлага в сребрист и черен цвят и цената му на дребно е 4500 долара

20:43 | 28.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Parasound пуска CD плейър, който чете и повредени дискове

Повечето любители на високите технологии в света продължават да настояват колко гъвкави и лесни за употреба са системите на Apple, Android и Windows, докато системата за управление на съдържанието с отворен код Linux изглежда е вечният втори в надпреварата за лидерство, пише онлайн изданието Born Rich.


Някои от устройствата, работещи под Linux обаче, са фаворити на технократите, като например първият в света компютъризиран снайперски модел Precision Guided Firearm (PGF) или пък хладилника I-Kitchen на Electrolux.

Сега Parasound представи CD плейър под Linux, който се захранва от Mini ITX процесор и предлага на всички технологични маниаци невероятна комбинация от технология и прецизен звук.

Тайната на високото качество на звука се крие в това, че дискът в устройството се движи със скорост, 4 пъти по-висока от нормалната. По този начин всички данни се прочитат многократно и се копират на голяма оперативна RAM памет, преди да бъдат конвертирани в аудио.

Първоначално данните се прочитат два пъти, като двете прочитания се сравняват, уточнява изданието Electronista. Когато те съвпадат, няма грешки и файлът се възпроизвежда в аудио формат. Когато обаче има несъответствие, става въпрос за засечена грешка. В този случай въпросният сектор се прочита многократно, докато бъдат получени данни със задоволително качество. Така плейърът гарантира почти напълно липсата на грешки при възпроизвеждането.

Устройството, наречено CD1, се предлага в сребрист и черен цвят. Цената му на дребно е 4500 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още