IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представи iPad с цели 128 GB вградена памет

Цената на новия модел на 9,7-инчовия таблет в САЩ ще започва от 799 долара

17:12 | 29.01.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Онова, което се очакваше от дни, най-сетне е факт. Днес неочаквано американският технологичен концерн Apple обяви, че 9,7-инчовият таблет на компанията ще може да бъде доставян и с двойно повече вградена памет - 128 GB.

Новият iPad ще бъде наличен в САЩ след 5 февруари на цена от 799 долара за версия с Wi-Fi и 929 долара за устройство, което предлага Wi-Fi с 4G, предаде Bloomberg, цитирайки изявление на базираната в Купертино компания.

Добавената памет ще позволи на потребителите да съхраняват повече снимки, книги, филми, телевизионни предавания, музика и приложения на IPAD, като се има предвид, че компанията отказва да включи microSD слот в устройството си.

По-рано този месец компанията отчете най-бавния ръст на печалба от 2003 г. насам и най-слабите продажби от 14 тримесечия насам, подхранвайки загрижеността за способността на главния изпълнителен директор Тим Кук да произвежда хитови продукти повече от една година след смъртта на съоснователя Стив Джобс.

"При повече от 120 милиона продадени iPad е ясно, че клиентите от цял свят обичат своите устройства и всеки ден те намират нови причини да работят, да се учат и да играят на своите iPad, отколкото на своите стари компютри“, каза Филип Шилер, старши вицепрезидент по маркетинга на Apple.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
aristotel
преди 11 години
ЯБЪЛКАТА - ТЪПО и СКЪПО. Аз на домашния има 4 диска по 2 Тбайта и едно китайско таблетче и нокийка да си говоря.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още