IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo превърна таблета в маса за кафе

Китайската компания прави възможно забавлението на няколко потребителя едновременно с първия си Table PC

12:40 | 08.01.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият огромен &quot;Тable-PC&quot; на китайците позволява игри за цялото семейство. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият огромен "Тable-PC" на китайците позволява игри за цялото семейство. Снимка: Ройтерс

Китайският производител Lenovo навлиза в нови измерения. Според концерна представеният в навечерието на изложението CES IdeaCentre Horizon е първият в света Table-PC, който същевременно е и настолна машина. Точно така – става дума за Table-PC, а не таблет.

И наистина - с размер на екрана от 27 инча не можем да говорим за мобилно устройство. В сравнение с таблета Surface на Microsoft устройството на Lenovo PC е много по-евтино. То ще започне да се продава в САЩ за 1700 долара и идва с Windows 8, Core i7 процесор, NVIDIA GeForce графика, Full HD мулти-тъч дисплей и предна камера с резолюция 720p, пише engadget.com.

Това е и първият персонален компютър на компанията, който позволява на няколко потребителя едновременно да се забавляват. Устройството, предназначено за ползване в дома, предлага мултитъч технология и възможност за работа в редица различни режими.

Като таблет Horizon може да се постави в хоризонтална позиция върху всяка повърхност, за да се ползва от двама и повече потребителя едновременно. Устройството поддържа употребата на интерактивни гейминг аксесоари в съчетание с тъчскрийн дейност. Horizon се възползва от тъч функционалностите на Windows 8 и предлага персонализирани игри от Electronic Arts и Ubisoft. Освен това Horizon лесно се превръща в 27-инчов настолен компютър с висока производителност, пише и Daily Mail.

По време на международното изложение за потребителска електроника 2013 International Consumer Electronics Show тази седмица Lenovo представи и огромен Table PC с 39-инчов екран с кодовото име Gamma.

Устройството се намира в ранен етап на разработка, но представя огромни възможности за забавление на много потребители едновременно, които може да предложи големият екран. Устройството е показателно за предстоящите разработки на Lenovo в Table PC сегмента.

„Свидетели сме как технологиите работят на четири различни типа екрани и знаем, че потребителите могат да прехвърлят дадена задача от настолния си компютър към своя лаптоп или да довършат започнатото на таблета си на своя смартфон. Въпреки че хората разполагат с все по-големи компютърни възможности от преди, има място за технологиите като Horizon, които сближават хората. Horizon превръща работата с компютър от лично в споделено изживяване и емоция за няколко души”, каза Питър Хортензиус, президент на подразделението Product Group на Lenovo.

Horizon Table PC се предлага с Lenovo App Shop, специален магазин за приложения, поддържан от Intel AppUp. На мястото може да се намерят над 5 000 приложения за забавление на няколко потребителя едновременно. Horizon идва и с пакет от инсталирани образователни и гейминг приложения, разработени от Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV.

Horizon разполага и с подвижна система, чрез която потребителите могат лесно да го поставят в хоризонтална позиция. В това положение джаджата активира потребителския мултитъч интерфейс за работа на няколко потребителя Lenovo Aura. Този лесен интерфейс позволява на семействата да играят игри, да се образоват или заедно да се наслаждават на мултимедийно съдържание.

Допълнително обаче потребителите могат да купят Horizon и с компактна Horizon Multimode маса, която вече го превръща в модерна мултимедийна „масичка за кафе“. Тя позволява на потребителите да променят ъгъла и височината, от която ползват Horizon, да го поставят в хоризонтална или изправена позиция или да го завъртят под 90⁰ ъгъл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nora_eleonora
преди 11 години
27-инчов диагонал на дисплея - това за мен не е таблет. Идеята на таблетите е да бъдат мобилни устройства.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още