IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung Galaxy Note 2 мина границата от 5 млн. доставки

В началото на декември в Китай ще бъде представен и вариант с две сим карти

10:10 | 27.11.12 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Galaxy Note 2 е сред най-продаваните устройства на корейците. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Galaxy Note 2 е сред най-продаваните устройства на корейците. Снимка: Ройтерс

Точно 2 месеца, след като Samsung пусна в глобална продажба на 26 септември 2012 г. фоблета си Galaxy Note 2, корейският концерн обяви, че от устройството са доставени 5 млн. броя.

На компанията ѝ отне около месец да продаде първите 3 милиона броя и продажбите все още продължават да бъдат силни, след като Samsung започна да доставя устройството на американския пазар едва от 24-и октомври. В началото на декември в Китай ще бъде представен и вариант с две сим карти. По този начин корейският концерн може да разчита на покачващи се продажби.

Galaxy Note II е 5,5-инчов хибрид между смартфон и таблет (фоблет). Той разпокага с четириядрен процесор с тактова честота 1,6 GHz, 2GB RAM памет и 64GB памет за съхранение на файлове (като поддържа карти за памет до 128 GB).

Броят на доставените устройства при всички положения може да се характеризира като успех, въпреки че „доставени“ не означава автоматично „продадени“ на клиенти, но най-малкото – Samsung ги е доставил на дилъри, които въз основа на търсенето са препродали голяма част от тях на крайни клиенти.

Galaxy Note 2, заедно с Samsung Galaxy S3 са в момента най-успешните продукти на мобилното подразделение на корейския концерн. Този успех очевидно не се харесва особено на Apple, а американският конкурент добави в петък Galaxy Note II, заедно с още 5 устройства, към текущото си съдебно дело за патенти със Samsung.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още