IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изненада! Samsung представя първия смартфон с Windows 8

Корейците изпревариха Nokia с устройството, първите бройки ще се появят през четвъртото тримесечие

17:12 | 30.08.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Така ще изглежда първият смартфон с Windows 8. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Така ще изглежда първият смартфон с Windows 8. Снимка: Ройтерс

Изненадващ обрат при Samsung: едва няколко дни след патентното поражение, което корейският концерн претърпя от Apple, компанията представи първия смартфон с новата операционна система Windows 8 на Microsoft.

Представеното в сряда вечерта в навечерието на голямото изложение за потребителска електроника IFA в Берлин устройство наподобява водещия и най-продаван модел Samsung Galaxy S III, който обаче бе направляван от софтуера Android на Google и за когото се смята, че ще претърпи неизбежна забрана на продажби в САЩ, пише Handelsblatt.

Така гигантът при смартфоните необичайно бързо намери изход от сложната ситуация и въпреки поражението пред американския съд представи ново устройство, за да запази позициите си на доходоносния пазар на смартфони. До този момент експертите очакваха, че първо Nokia ще представи смартфон с Windows 8. Попадналата под силен натиск финландска  компания планира събитие в началото на септември в Ню Йорк.

Samsung представи своите нововедения, сред които и второто поколение на своя т. нар. "фoблет" Note, както и таблети със софтуера на Windows, в стила на Apple. Фокусници показвали трикове с карти, режисьорът Вим Вендерс разказал пред публиката за бъдещите си творчески планове, а малък оркестър е свирил по време на събитието, на което са присъствали повече от 1000 маниаци.

Корейците ще наситят горещата есен в ожесточена конкуренция с Apple с множество продуктови иновации при технологията на производство. Те обявиха толкова прибързано смартфона с Windows 8, че не успяха да покажат устройство.

Повечето от снимките и информацията идват от служителя на Microsoft и блогър Бен Рудолф. Устройството разполага с екран с дължина малко над пет инча, телефонът е много тънък и има две камери. Първите модели ще бъдат доставени на пазарите през четвъртото тримесечие - навреме за Коледа.

Според Рудолф телефонът на Samsung е първият от цяла поредица. Мениджърът на Microsoft го възхвалява като "впечатляващ начален залп". 

Повече време обаче мениджърите на Samsung отделиха за представянето на Galaxy Note II. Във важния за бизнеса коледен период  конкуренция ще бъде и iPad-а.

Устройството на Samsung, което е кръстоска между таблет и смартфон, и по този начин е по-малък от конкурента на Apple, беше изненадващ хит за корейците. Новата версия ще работи с най-новата операционна система на Google Android 4.1 (Jelly Bean), ще има по-голям екран, а корпусът ще е малко по-тънък.

В допълнение джаджата е оборудвана със стилус, който ще помогне на потребителите да си водят бележки и да прелистват съдържанието. Корейците са убедени, че новата версия ще е много по-успешна от първата, от която бяха продадени над 10 млн. броя. 

Снимки от събитието вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още