IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen създава линейките на бъдещето

Една от концепциите на студенти е „кръстоска“ между автомобил и мотоциклет за бързо предвижване в града

12:23 | 19.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Така според VW може да изглеждат линейките на бъдещето. <em>Илюстрация: Volkswagen</em></p>

Така според VW може да изглеждат линейките на бъдещето. Илюстрация: Volkswagen

Как лекарите от Бърза помощ по-бързо да стигат до жертвите на нещастни случи? Отговор на този въпрос се опитаха да дадат в Университета „Жоанеум” в Грац (Ав), където студентите трябваше да работят по проекта „Спасителна служба”.

Една от най-впечатляващите разработки е на 23-годишния Флориан Тойбнер, който е успял да „кръстоса” автомобил и мотоциклет. Този хибрид е предназначен за работа в градски условия, където според създателя му ще бъде далеч по-ефективен от сегашната спасителна техника.

Машината NEV Evo е широка 115 см отпред и едва 75 см в задната си част. В предната се разполага лекарят, а отзад е пациентът. Колата се задвижва от 6-цилиндров двигател от BMW K 1600 (160 к.с.), който е комбиниран с електромотор (22 кВт), като клирънсът на машината е достатъчен да преминава и през най-високите бордюри в града.

Шасито на  NEV Evo е проектирано по такъв начин, че остава хоризонтално дори при движение по голям наклон. Вътрешното пространство е максимално оптимизирано. Нещата, от които се нуждае лекарят, се побират в специален отсек в предната седалка, който се отваря с натискането на един бутон.

Неслучайно на машината стои логото на Volkswagen. Именно концернът от Волфсбург поддържа материално проекта на Тойбнер. На външен вид машината донякъде напомня на малолитражката VW Nils, а технологиите на ходовата част са взаимствани от концепта Opel Rak. Очакванията са подобна Бърза помощ да бъде готова за производство до 10 години.

Още снимки на линейката на бъдещето вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още