IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телевизорът на Apple ще има камера и Siri?

За първи път технологичен блог пише за действащ прототип на устройството

12:57 | 08.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Телевизорът на Apple ще има камера и Siri?

Слуховете за предполагаемия телевизор на Apple придобиват все по-конкретни измерения. Сега специализираният блог Cult of Mac цитира информатор, който е видял работещ прототип на устройството.

На външен вид то изглеждало като устройствата от серията монитори на Apple „Cinema Display“, с черни рамки и алуминиева рамка, само че „много по-големи“. Вградена е и камера за видео телефония чрез услугата FaceTime на концерна. За управление ще служи „личният асистент“ Siri, с когото собствениците на новия смартфон iPhone 4S вече разговарят. 

Спекулации, че Apple ще представи като следваща продуктова категория и собствени телевизори, има отдавна. Нов тласък те получиха в началото на декември, когато управляващият директор и старши анализатор в Piper Jaffray Джен Мюнстер заяви, че телевизор, който в момента струва около 800 долара, би струвал двойно повече с вграден тунер на Apple.

По време на организираната от BusinessInsider технологична конференция "Ignition: Future of Media" Мюнстер заяви, че Apple ще предложат различна големина на телевизорите си, започваща от 29 инча, за да се задоволят нуждите на различни клиентски групи. Освен това анализаторът очаква интеграция с облачната услуга iCloud, както и възможност за управление чрез iPhone и iPad. Алтернативен начин за управление според него може да бъде езиковият асистент Siri.

За теорията на Мюнстер говори и информацията на биографа на Стив Джобс Уолтър Айзъксън, пред когото Джобс е заявил, че след многогодишна работа най-сетне е намерил начин за създаване на прост за управление телевизор. Все пак Айсъксън признава, че става дума само за „теоретично“ решение, а практическото решение още не било намерено.

Спекулациите се подхранват и заради факта, че партньорът по производството на Apple – Foxconn, навлиза в Sharp. Foxconn се задължи в партньорството си с японците да пласира огромно количество големи LCD дисплеи.

В технологичните медии се появиха и публикации за разговори между Apple и филмовата и телевизионната индустрия. И в момента Apple разпространява кинофилми и телевизионна продукция чрез своята платформа iTunes, но досега не успява да представи широка абонаментна услуга, тъй като американските медийни концерни се притесняват да не застрашат днешния си бизнес модел. Електронният концерн предлага от години и сет топ бокса Apple TV, чрез който потребителят получава достъп до iTunes и на по-големия екран в хола.

В статията на Cult of Mac за първи път се разказва за функциониращ прототип на телевизор на Apple. Статията от понеделник е писана от експерта по въпросите на Apple и автор на книги Линдър Кейни. Той подчертава, че и в миналото информаторът му е подавал ценна и вярна информация.

Същевременно той е виждал и тествал прототипи на концерна в твърде ранен стадий и поради тази причина е имало и устройства, които в края на краищата никога не са стигали до магазините. Apple е известен и с това, че експериментира с много и различни прототипи, от които много се отхвърлят.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още