IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новият Samsung Galaxy ще бъде с четириядрен процесор

По-късно през годината корейската компания ще предлага новия си процесор и на други производители

10:09 | 26.04.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Новият флагман на Samsung ще бъде представен през май. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият флагман на Samsung ще бъде представен през май. Снимка: Ройтерс

Корейският концерн Samsung Electronics Co обяви в четвъртък, че ще започне масово производство на по-бързите и по-икономични четириядрени мобилни микропроцесори, с които ще бъде снабдено третото поколение на флагмана смартфони Galaxy S. Подробности за самото устройство ще бъдат обявени следващата седмица, предаде Ройтерс.

Новият процесор Exynos 4 Quad има тактова честота от 1,4GHz и в същото време е базиран на ARM Cortex-A9 дизайн.

От компанията разкриха още, че производството на Exynos 4 Quad вече е стартирало, а първото устройство, което ще работи с процесора, ще бъде смартфонът Galaxy S III, чиято премиера се очаква на 3-и май. 

Exynos 4 Quad ще осигурява два пъти по-висока производителност от своя 45-нанометров предшественик, но ще консумира 20% по-малко енергия. Той ще бъде в състояние да записва и възпроизвежда Full HD видео със скорост от 30 кадъра в секунда, а Samsung e включил още допълнителен Image Signal Processor интерфейс.

На по-късен етап на годината Samsung ще позволи и на други производители да интегрират архитектурата към своите бъдещи устройства. Samsung ще предложи чиповете и на други големи производители на мобилни телефони, тъй като се стреми да разшири своята клиентска база от конкуренти на Apple, като Nokia, HTC и Motorola.

Южнокорейската компания е най-големият в света производител на процесори за мобилни устройства и се радва на увеличаващите се продажби на iPhone и iPad на Apple не по-малко, отколкото и на своята собствена линия смартфони и таблети Galaxy.

Корейците разработват и Exynos 4 Dual чип, който ще бъде с две ядра и се очаква повече компании да проявят интерес към него за своите предстоящи мобилни продукти.

Exynos 4 Quad ще осигурява два пъти по-висока производителност от своя 45-нанометров предшественик, но ще консумира 20% по-малко енергия. Според данните той ще бъде в състояние да записва и възпроизвежда Full HD видео със скорост от 30 кадъра в секунда, а от компанията са включили още допълнителен Image Signal Processor интерфейс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Persefona
преди 12 години
Вече всяка нова джаджа ще е с 4-ядрен процесор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още