IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lenovo представи нов тип ултралеки компютри

IdeaPad YOGA е компютър 4-в-1, получен при съчетаването на ултрабук и таблет

15:20 | 16.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	IdeaPad YOGA 1.<em> Снимка: Lenovo</em></p>

IdeaPad YOGA 1. Снимка: Lenovo

Китайският технологичен концерн Lenovo представи IdeaPad YOGA - първият в индустрията многофункционален ноутбук с дисплей, който се завърта до 360 градуса. Комбинирайки лесното използване на таблета с функционалността на ултрабук, IdeaPad YOGA дава на потребителите продукт 4-в-1 с 4 отделни модела на работа, съчетани в едно PC.

Lenovo обяви и новия IdeaCentre A720 - най-тънкият на пазара 27-инчов компютър от типа all-in-one (AIO).

IdeaPad YOGA обединява предимствата на мощен ултрабук и преносим 13,3 инчов таблет с multi-touch екран. Патентованият дизайн на двойната панта на YOGA е проектиран така, че да осигурява четири интуитивни позиции за употреба – с леко завъртане моделът се превръща в ноутбук, таблет и 2 допълнителни положения за по-удобна работа (stand и tent).

Заедно с това компютърът се отличава с по-голяма издръжливост и стабилност в сравнение с традиционните сгъваеми устройства.

За да не остане по-назад по отношение на иновациите, моделът IdeaCentre A720 разполага с 27-инчов екран, който може да бъде сгънат под ъгъл между -5 и 90 градуса. Иновативната панта на екрана позволява максимално удобство при използване и е комбинирана с дисплей без рамка, който поддържа multi touch в 10 точки за използване на десктопа в различни позиции и едновременно от няколко потребителя.

Мултифункционалният ноутбук IdeaPad YOGA се отличава със своя интуитивен дизайн, който го прави по-тънък и по-лек от конвенционалните сгъваеми устройства. YOGA е най-тънкият сгъваем ултрабук с дебелина само 16,9 мм. и тегло 1,47 кг. Снабден с Intel Core процесор и операционна система Windows 8,  YOGA разполага с батерия, която издържа осем часа с до 8GB RAM и 256GB SSD. Като ноутбук с пълен размер, гъвкавият дизайн на YOGA включва малки, но важни детайли като гумирано покритие на капака за по-добър захват, кожена опора за китки и странични бутони за по-лесен достъп до всички функции.

Моделът YOGA позволява да се играят игри от няколко човека едновременно и да се сърфира в движение в социалните медии, като за целта потребителят само сгъва капака назад и превръща YOGA в 13,1” HD+ (1600 x 900) в таблет с 10-точков сензорен екран. Когато потребителите искат да се забавляват, да четат или да сърфират в интернет, YOGA се модифицира в 2 различни позиции, като спестява място и доближава максимално екрана до потребителя. Разнообразните форми, в които YOGA може да бъде трансформиран, предлагат идеален баланс между функционалности за създаване и преглеждане на съдържание, като комбинират по най-добрия начин ноутбук и таблет в едно единствено устройство.

Като най-тънкия на пазара 27-инчов AIO компютър с луксозен метален корпус, IdeaCentre A720 е с дебелина под 24,5 mm и е с дисплей без рамка, който поддържа multi-touch в 10 точки едновременно. Моделът A720 продължава традициите на Lenovo да предлага изискан дизайн на линията AIO и е снабден със специална стойка. Дизайнът на модела A720 е предвиден така, че да оптимизира боравенето със сензорен екран в домашни условия. Пантите на екрана позволяват той да се наклони напред към потребителя под ъгъл от -5 градуса и да се разгъне назад под ъгъл до 90 градуса, което прави приложенията много по-удобни за употреба при различни позиции на тялото.

Моделът A720 предлага високо качество на мултимедиата благодарение на процесор Intel Core и видео карта NVIDIA® GeForce® с до 1TB HDD и 64 GB SSD. Компютърът е с широк екран без рамка с резолюция 16:9, а за мощния звук се грижи Dolby Home Theatre V4 audio. А720 е снабден с високотехнологична уеб камера Lenovo High-Sense (720p HD) и комплект от приложения и игри, оптимизирани за сензорен екран (Lenovo IdeaTouch), които правят A720 стилно и забавно допълнение към домашните забавления.

Ноутбукът IdeaPad YOGA ще бъде пуснат в продажба през втората половина на 2012 г. на цена от 1199 долара, А IdeaCentre A720 All-in-One ще се появи на пазарите през първата половина на годината на цени от 1299 долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още