IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google работи по таблет Nexus

С новото устройство онлайн концернът ще конкурира не iPad на Apple, а Kindle Fire на Amazon

16:40 | 05.01.12 г.
Автор - снимка
Създател
Google работи по таблет Nexus

Американският онлайн концерн Google работи върху свой собствен 7-инчов таблет, съобщава Business Insider и DigiTimes.

Слуховете за т.нар. Nexus Tablet циркулират в технологичната блогосфера, откакто през декември председателят на компанията Ерик Шмит намекна, че "се подготвя таблет от най-високо качество".

Компанията отказва да даде официално становище по въпроса, но днес източници на сайта DigiTimes разкриват, че Google е получил голямо количество 7-инчови сензорни екрани.

Анализатори спекулират, че таблетът ще влезе в пряка конкуренция с лидера на пазара за устройства от този клас – Kindle Fire на Amazon, който струва едва 199 долара. По различни мнения Amazon субсидира таблета си с между 2 и 50 долара на устройство. Възможно е Google да опита да пусне на пазара дори по-евтин продукт.

Kindle Fire се оказа истински успех и за кратко време превзе голям пазарен дял. По празниците Amazon продаде над 4 млн. бройки само в САЩ. Въпреки че таблетът използва операционната система Android, той разчита главно на продажби през вътрешния софтуерен каталог на Amazon.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:43 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още