IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony пласира 321 хил. броя от джобната конзола PlayStation Vita за два дни

Продажбите са под тези на конкурентната конзола на Nintendo - 3DS, която се продаде в 371 хил. броя през първите два дни

17:47 | 20.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Посетители на изложението Gamescom 2011 в Кьолн разглеждат новата конзола. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Посетители на изложението Gamescom 2011 в Кьолн разглеждат новата конзола. Снимка: Ройтерс

Японският технологичен концерн Sony успя да продаде 321 хил. устройства от новата си джобна конзола PlayStation Vita за два дни след премиерата й в Япония, показват данни на изследователската компания Enterbrain, цитирани от Ройтерс.

Очаква се конзолата да излезе на пазарите в Европа и САЩ през февруари. 

При премиерата на предшественика й PlayStation Portable (PSP) за един ден бяха продадени 166 00 броя. От 2004 г. насам Sony е пласирала 73 млн. бройки от популярната конзола.

Резултатите на новата Vita са под тези на конкурентната конзола на Nintendo - 3DS, която се продаде в 371 000 броя през първите два дни в Япония при дебюта й в началото на годината.

Джобната конзола на Nintendo е снабдена с автостереоскопичен дисплей (триизмерен образ, който може да се гледа без очила), но не успя напълно да завладее потребителите и продажбите не се задържаха на високо ниво след премиерата й. Това накара японския производител да намали цената й.

За да избегне подобен сценарий със своята Vita, Sony пусна 24 заглавия, предназначени за новата конзола още при дебюта й.

Въпреки това ръководството на японската компания признава, че основното предизвикателство е продажбите да се задържат стабилни в рамките на няколко години, допълва агенцията.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още