IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

В Япония предлагат резервни лица

За копие на лице се плащат 300 хил. йени, или около 4000 долара

13:10 | 14.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	Цената за резервно копие на лице е около 4000 долара. <em>Снимка:&nbsp;REAL-f&nbsp;</em></p>

Цената за резервно копие на лице е около 4000 долара. Снимка: REAL-f 

Всеки желаещ, стига да има повечко пари, вече може да се сдобие с абсолютно точно копие на собственото си лице, съобщи сайтът Мембрана, цитиран от БТА. Японската компания REAL-f приема поръчки за изработване на изключително реалистични 3D копия на лицата на клиентите си.

Детайлите на маските са изработени с такава точност, че се виждат дори порите на кожата и рисунъкът на кръвоносните съдове в очите.

Компанията REAL-f е нарекла продукцията си 3DFP, което може да се разчете като "триизмерни фотоформи" (3 Dimension Photo Form). Производителите са готови да направят не само маска на лицето, но и копие на цялата глава. И едното, и другото се изработват в естествена големина.

3D моделът на главата се създава на основата на фотографии, които се правят само в студиото на компанията. Фотосесията отнема най-малко един час. След това се задейства 3D принтер, който отпечатва маската или цялата глава от поливинилхлорид. За изпълнението на една поръчка на специалистите на REAL-f са им необходими две-три седмици.

Цената е доста висока. За копие на лице се плащат 300 000 йени, или около 4000 долара, а за цяла глава - 450 000 йени. Затова пък да се направи повторно още едно копие се плаща от 2 до 5 пъти по-ниска цена. Маските и копията на главите си имат само един недостатък - устатата винаги е затворена, тъй като японците не искат да се наемат с възпроизводство на зъбите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:44 | 30.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още