IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според France Telecom iPhone 5 идва на 15 октомври

Прогнозата на главния изпълнителен директор Стефани Ричард е твърде достоверна

11:25 | 17.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: center;">
	Според последната информация новият смартфон на Apple ще бъде в магазините на 15-и октомври. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според последната информация новият смартфон на Apple ще бъде в магазините на 15-и октомври. Снимка: Ройтерс

Отдавна се спекулира за датата, в която новият iPhone ще бъде представен пред публиката. Сега обаче Стефани Ричард, главен изпълнителен директор на френския мобилен оператор France Telecom заяви, че iPhone 5 ще бъде наличен в търговската мрежа на 15-и октомври.

Изказването си за старта на продажбите на новия продукт на Apple Ричард направи в интервю за бизнес сайта BFM. "Ако може да се вярва на това, което ни съобщиха, то iPhone 5 ще е на пазара на 15-и октомври".

Въпреки многото предположения за пазарен дебют до този момент, на това изказване може да се има вяра, защото мобилният оператор Orange, собственост на France Télécom, е един от най-важните дилъри на Apple за iPhone. Освен това Ричард вече издаде старта на продажбите на iPad 2, още преди официалното съобщение на Apple. Сега остава да се питаме дали в този случай и самият мениджър не е заблуден или става дума за целева рекламна кампания на Apple и France Telecom.

Все още не са известни никакви подробности за хардуерните спецификации на новия смартфон, защото Apple, както винаги, е твърде потаен преди официалното представяне. Според слуховете обаче устройството ще се базира на двуядрен процесор A5, който бе вложен и в таблета iPad 2. Освен това се очаква джаджата да разполага с 8-мегапикселова камера и подобрен дизайн на антената. Софтуерът вероятно ще се базира на новата операционна система iOS 5. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още