IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPhone 5 няма да има версия с 64 гигабайта

Поне в началото Apple ще предлага новия смартфон само с 16 и 32 гигабайта памет

13:16 | 12.09.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Все още не е ясно кога наследникът на iPhone 4 ще се появи на пазара. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Все още не е ясно кога наследникът на iPhone 4 ще се появи на пазара. Снимка: Ройтерс

Според британския мобилен оператор Vodafone в началото на предлагането новият iPhone 5 ще бъде наличен в бял и черен вариант с вградена памет от 16 или 32 гигабайта по избор, пише специализираният блог AppleInsider.

Желаният от феновете модел със 64 гигабайта няма да излезе на пазара поне в началото, въпреки че Apple предлага вече модели от MP3 устройството си iPod touch и таблета iPad с такава памет.

Информацията за модела изтече благодарение на грешка в сайта на оператора, който предлага усилвател за сигнала под името "Sure". В категорията „съвместими устройства“ са изброени четири модела iPhone 5.

Представянето на новия смартфон на калифорнийската компания се очаква през този месец. Все още обаче производителят не е назовал конкретна дата за събитието. Според американски медии на 8-и септември на събитие за iPod трябваше да бъде хвърлена светлина и за новия iPhone. Тези слухове обаче не се потвърдиха. 

В момента се спекулира за времето между 30-и септември и 15-и октомври. Според американския блог 9to5mac мобилният оператор Sprint е отказал да пуска в отпуска своите служители в този период с мотива „възможно пускане на пазара на топ-смартфон“.

Въпреки мъглявината, която цари около датата на пускане и техническите характеристики на iPhone 5, устройството може да бъде поръчано предварително в някои европейски страни, сред които и Германия. В рамките на изложението IFA в Берлин Deutsche Telekom обяви тази възможност, а едва преди няколко дни конкурентът Vodafone също навакса изоставането си и обяви подобна възможност и за своите клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
MILOM
преди 12 години
сигурни ли сте,че паметта ще е с хард диск
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още