IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg: iPhone 5 ще има 8MP камера

Новият iPhone ще бъде оборудван с двуядрен процесор A5, използван и в таблета iPad 2

16:10 | 22.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Според&nbsp;&nbsp;Bloomberg новият апарат ще бъде представен през септември. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Според  Bloomberg новият апарат ще бъде представен през септември. Снимка: Ройтерс

Агенцията за икономически новини и анализи Bloomberg публикува характеристиките на новия iPhone, който Apple се готви да пусне тази година на пазара. Информацията е предоставена от два близки до компанията източници, пожелали да останат анонимни, уточнява агенцията.

Според публикацията новият iPhone ще бъде оборудван с двуядрен процесор A5, използван и в таблета iPad 2. Устройството ще е снабдено с 8-мекапикселова камера и ще работи под управлението на операционната система iOS 5, която беше анонсирана от Apple в началото на юни.

Според Bloomberg апаратът ще бъде представен през септември, а малко след това ще бъде пуснат в продажба. На външен вид той ще е подобен на предшественика си iPhone 4, който обаче е с по-слаби технически характеристики - използва процесор A4 и има 5-мегапикселова камера.

В материала на Bloomberg се твърди още, че Apple тества и ново поколение iPad. Характеристиките на устройството засега не са известни, знае се само, че екранът ще е с една трета по-висока резолюция от тази в iPad 2. . 



Бъдещата операционна система iOS 5, която Apple нарича с кодовото име Telluride, ще бъде използвана в устройствата iPad, iPhone и iPod touch. Миналата година пригаждането на  iOS 4 за iPad отне на компанията няколко месеца. Този път това няма да се случи, твърдят от  Bloomberg.

Агенцията изкарва и данни по темата iPhone nano - изгоден модел на iPhone. Той ще разполага с по-прост чип и дисплей от днешния  iPhone 5.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
ужас
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още