IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbus: Самолетът на бъдещето ще чете мислите ни

В прозрачна пътническа кабина пътниците ще могат да наблюдават света, докато летят

10:07 | 15.06.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	По стените ще са разположени холографни дисплеи за игри и система за забавления. <em>Снимка: Airbus</em></p>

По стените ще са разположени холографни дисплеи за игри и система за забавления. Снимка: Airbus

Край на блъсканицата. Край на разделението на бизнес, първа и втора класа. Край на скуката. Край на сухия въздух.

С прозрачната пътническа кабина на самолета на бъдещето, който бе представен от инженерите на Airbus, пътниците ще могат да наблюдават света, докато летят.

Бъдещият самолет ще разполага с регулиращи се според пътника кресла и ще е напълно прозрачен. Машината ще е изградена от лека рамка, покрита с мембрана, която ще може да става напълно прозрачна, а с наближаването на залеза или изгрева на слънцето ще се променят и цветовете. По стените ще са разположени холографни дисплеи за игри и система за забавления, която се захранва от топлинната енергия, която излъчват човешките тела.

"И преди сме говорили за концептуалната машина на бъдещето, но никога не сме навлизали в подробности какво може да се направи със салона й", коментира Чарлс Чемпиън, шеф на развойната дейност в концерна.

Всъщност по-голямата част от основните технологии, като седалки, които се оформят по тялото и прозрачните дисплеи, вече са измислени. Все още остава загадка обаче как от Airbus планират да направят прозрачна външността на самолета.

Пътниците в средата на века ще могат да играят виртуален голф или да участват в различни интерактивни разисквания, докато корпусът на самолета „разпознава и задоволява" нуждите им.

Като цяло самолетът ще е разделен на две зони - ободряваща и интерактивна. Първата зона ще помага на пътниците да си отпочинат с въздух, обогатен с витамини и антиоксиданти, приятно осветление и процедури по ароматерапия и акупресура.

В интерактивната зона пък ще е разположена виртуална среда, която пренася пътуващите в социална обстановка по тяхно желание от холограмни игри до виртуални пробни за дрехи за почитателите на шопинга.

Вижте в галерията как ще изглежда самолетът през 2050 г. според Airbus!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 14 rate down comment 4568
ostin22
преди 13 години
Хайде няма нужда да чете мислите ни...:-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още