IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В хотела на бъдещето ще поръчваме сънищата си

Според концепцията за хотелска стая на бъдещето стените й ще могат да се използват като интерактивен дисплей

12:17 | 10.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: sxc.hu</em></p>

Снимка: sxc.hu

През 2030 г., тоест след 19 години, хотелите по света ще изпълняват мечтите ни. В буквалния смисъл на думата. Според футурулога Иън Пиърсън, който е разработил доклад за това как ще се променят туризмът и хотелите в бъдеще, до 2030 г. хотелските стаи ще могат да се променят според предпочитанията на всеки един гост.

Едно от предложенията на специалиста е за система за контрол на сънищата. Тя ще контролира съдържанието на сънищата на госта в хотелската стая, пише The Telegraph.

Футуристични възглавници ще правят масаж на главата и врата, който ще помага на гостите да се отпуснат и да заспят. Вградената във възглавницата електроника ще наблюдава съня на госта и ще го буди, когато той е поискал. Освен това в нея ще има и миниатюрен микрофон, за да могат хората, които пътуват по работа, да си говорят вечер с близките си у дома. Специални нощници ще измерват нивата на стрес на организма, пулса, кръвното налягане и сърдечния ритъм, а на сутринта на базата на тези данни гостът ще получава съвети как да се храни за по-добро здраве.

За да не им липсва нищо, и в случай, че партньорът е например на другия край на света, в хотелската стая на бъдещето гостът ще може да прави секс с него. С помощта на специални приспособления двойките ще могат да свързват периферните си нервни системи и така да изживяват емоциите на другия. Според Пиърсън ще има и възможност всеки да изживее фантазиите си, като промени външността на партньора си по време на секс. Това ще става с помощта на специални лещи, които ще променят образа, който достига до ретината, така че всеки да вижда това, което пожелае.

Тези лещи ще могат да предоставят директно на ретината триизмерни образи, за да могат гостите да гледат телевизия и да проверяват имейлите си, докато се унасят в сън.

Според концепцията за хотелска стая на бъдещето стените й ще могат да се използват като интерактивен дисплей. Гостите ще могат да си избират сред различни интерфейси и дори ще могат да си зареждат семейните снимки, които ще се показват по стените. Тези огромни видеостени ще могат да се превръщат лесно и във вътрешността на магазин, за да могат гостите на хотела да пазаруват, без да се налага да излизат от стаята си. Те ще могат и да проверяват цените на акциите и движението на борсата.

“Изследването е направено с инженерна насоченост", е казал Пиърсън за Telegraph. “Прерових всички цифрови и дигитални уреди в една хотелска стая и премислих как те могат да се променят в бъдеще, като взех предвид и времето, за което бъдещите технологии могат да станат и икономически ефективни”

Разбира се, огромните видеостени ще могат да се преобразяват и във вътрешността на магазин, за да могат гостите на хотела да пазаруват, без да се налага да излизат от стаята си. Те ще могат и да проверяват цените на акциите и движението на борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още