IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nvidia: Скоро таблетите с Android ще задминат iPad

Според производителя на чипове това може да се случи след по-малко от три години

10:17 | 19.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джен-Хсун Хуанг: Таблетите с Android ще задминат по пазарен дял iPad до три години.<em> Снимка: Nvidia</em></p>

Джен-Хсун Хуанг: Таблетите с Android ще задминат по пазарен дял iPad до три години. Снимка: Nvidia

iPad на Apple най-сетне ще има истинска конкуренция. Поне така смята Джен-Хсун Хуанг, съосновател и главен изпълнителен директор на производителя на чипове Nvidia, предаде Ройтерс.

Въпрос на време е таблетите с Android да задминат по пазарен дял iPad, подобно на телефоните с платформата и iPhone, смята Хуанг. Според него това ще се случи след по-малко от три години.

„На телефоните с Android им трябваха две години и половина, за да ги видим в сегашното темпо на продажби. Очаквам същото да се случи и с таблетите“, е заявил Хуанг по време на конференцията Reuters Technology Summit в Ню Йорк.

Таблетите, ползващи новите версии на Android, включително Honeycomb, ще надминат iPad, защото разработчиците ще започнат да правят повече игри и друг софтуер за тях.

В момента таблетите с Android не изглеждат много привлекателни заради продължаващата работа по Android 3.0 и ограничения брой оптимизирани за тях приложения, очаква Хуанг.

Все пак Nvidia не стоят със скръстени ръце и скоро се готвят да пуснат следващото си поколение мобилни процесори - четириядрените чипове за таблети и компютри, които познаваме под кодовото име Kai-El. Четириядреният Kai-El ще бъде сравнително по-бърз от конкурентите си Qualcomm and Texas Instruments и се очаква да бъде предпочетен от водещи производители на хардуер.

По думите на Хуанг компанията му вече е сключила договори за доставките им с пет водещи компании производители на мобилни телефони и пет производители на компютърен хардуер. Следващата версия на Windows ще бъде съвместима с ARM, което е направило възможно сключването на сделка между производителите на компютри и Nvidia.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още