IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скоростта на пренос на данни от и на флаш памет се удвоява

Новият стандарт позволява трансфер на информация със скорост 400 MB в секунда

16:47 | 16.03.11 г.
Скоростта на пренос на данни от и на флаш памет се удвоява

Работната група Open NAND Flash Interface (ONFI) удвои скоростта за пренос и запис на данни на флаш памет, се съобщава в информация на групата.

ONFI са създали и регистрирали нов стандарт 3.0, който поддържа пренос на данни със скорост 400 MB в секунда. Максималната скорост за пренос на данни от предходния стандарт 2.3 бе 200 MB в секунда. ONFI 2.3 бе въведен през август 2010 година.

Флаш паметта се използва за съхранение на информация от потребители в мобилни устройства и компютри. На тяхна база работят USB флаш памет устройствата, картите за памет и SSD дисковете.

Основната отличителна характеристика на флаш паметта от традиционните компютърни твърди дискове е в по-малките размери, както и в по-високата скорост за пренос и разчитане на данните.

В блога си компанията Intel заяви, че новият стандарт ще позволи пускането и на нови модели SSD карти. Кога обаче устройства от новата серия ще се появят на пазара не става ясно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още