IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple пуска джаджи за „не толкова богатите“ хора

По думите на Тим Кук, временният управител на компанията, Apple ще привлича нови потребители, които не могат да си позволят смартфон в оригиналния му вариант

15:58 | 01.03.11 г. 3
Apple пуска джаджи за „не толкова богатите“ хора

Оперативният директор на Apple Тим Кук, който временно изпълнява функциите на Стив Джобс, разказа за плановете на компанията. По думите му Apple планира да пусне на пазара устройства за „не толкова богати“ хора. Това изявление той е направил в хода на разговор с анализатора Тони Саконаги от компанията за инвестиционни изследвания и проучвания Bernstein Research, се казва в блога на списание Forbes.

Кук е подчертал също, че компанията разработва решения за пазара на мобилни телефони, които ще се продават без договор с интернет доставчик. Така и не станало ясно обаче дали става дума за пускането на нови модели iPhone, които ще бъдат с по-малко функции и на по-ниски цени спрямо флагмана на компанията.

Впоследствие други източници съобщиха, че новият модел на iPhone ще бъде със същите размери както останалите, но ще има по-евтини части, които ще позволят цената му да не е толкова висока като предшествениците. Очаква се ниската цена на „лайт“ версията на iPhone да бъде свързана с липсата на скъпи модули за флаш памет. От Apple обаче не коментират темата.

В средата на февруари тази година от информация на Bloomberg стана ясно, че Apple разработват мини версия на iPhone, която ще се продава в САЩ на цена от 200 долара без подписване на договор с интернет доставчик. Устройството се очаква да бъде показано официално през лятото на тази година.

Последният модел iPhone 4 бе представен през юни 2010 година.

В разговора си с Тони Саконаги директорът на Apple е обяснил още, че компанията е вложила и продължава да инвестира „много енергия“ за развитието си на китайския пазар. По думите му пазарът на таблети за Apple ще бъде много по-голям от този за компютри. Ако тенденцията се запази, само този бизнес на компанията може да й донесе между 60 и 100 млрд. долара.

Според Кук конкуренцията на пазара на таблети ще бъде много по-голяма от тази при смартфоните. Това обаче не го притеснява, тъй като Apple имат изградени твърди позиции в областта и ще продължават да изненадват потребителите с нови и функционални продукти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 2
GRio
преди 13 години
Като разгледах и други статии, по-скоро става дума за по-малко устройство, което означава и по-малко разходи за материали и това го прави по-евтино. А не просто по-евтин телефон...Но статията по-горе изрично набляга на това, че "че новият модел на iPhone ще бъде със същите размери както останалите, но ще има по-евтини части"...Ще поживеем, ще видим :)http://finance.yahoo.com/echarts?s=AAPL+Interactive#chart8:symbol=aapl;range=6m;indicator=volume;charttype=candlestick;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=on;source=undefined
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
GRio
преди 13 години
За съжаление не може да се каже категорично дали е правилно или не, но аз също смятам, че е по-скоро грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
jamiemirror
преди 13 години
Това е по-скоро стъпка в грешната посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още