IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британска компания създаде телефон за Facebook

В устройството са интегрирани всички функции на социалната мрежа, пускането му се очаква през април тази година

18:06 | 10.02.11 г.
Британска компания създаде телефон за Facebook

Британската компания INQ представи смартфона Cloud Touch, разработен специално за работа със социалната мрежа Facebook. За това съобщава технологичният блог All Things Digital.

Екипът, който е работил по устройството, е интегрирал в него основните функции на социалния сайт. Така потребителите ще могат да следят за новини, свързани с приятелите си, да разглеждат снимки и видеоклипчета, качени в сайта. Ще могат да ползват чата на Facebook и услугата Places, която позволява направата на виртуална „регистрация“ в различни части на света, с която потребителите показват къде се намират.

Моделът Cloud Touch е снабден със сензорен екран с диагонал 3,5 инча, очаква се пускането и на модел с QUERTY клавиатура, който ще носи името Touch Q. Както изглежда, новото устройство ще излезе в продажба във Великобритания и другите страни през април 2011 година. Цената все още не е ясна.

Смартфонът ще работи на база операционната система на Google Android 2,2.

През септември 2010 в интернет пространството се появи информация, че в близко време собствениците на Facebook може да пуснат собствен телефон. Представители на компанията обаче опровергаха този слух и обясниха, че едва ли ще могат сами да се справят с това предизвикателство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още