IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сензорен дисплей без никакви бутони замислят от Apple

Разработва се премахването изцяло на бутоните от таблети и смартфони, съобщават източници, близки до компанията

13:18 | 13.01.11 г.
<p>Основният бутон на продуктите на Apple може съвсем скоро да изчезне от тях.</p>

Основният бутон на продуктите на Apple може съвсем скоро да изчезне от тях.

Компанията Apple планира да се откаже напълно от основния бутон за управление на таблета iPad и на смартфона iPhone. За това съобщава техноблогът Boy Genius Report, позовавайки се на анонимен източник, близък до производствения процес на компанията.

Прототип на устройството, което няма да има никакви бутони по повърхността си, вече се тества в лабораториите на Apple. Остава обаче неизвестно кога точно компанията ще съобщи за плана си да се откаже изцяло от използването на копчетата и ще внедри новата технология в продуктите си на пазара.

Техноблогът съобщава също, че преминаването изцяло на сензорен лицев панел за управление и навигиране в таблета и смартфна ще стане възможно благодарение на новата версия на операционната система, разработена от Apple – iOS 4.3 beta.

Все повече производители залагат на сензорните елементи за производството на своите продукти. Не са малко и създателите на компютърни и телевизионни игри, които вече не използват уреди за навигиране, а разчитат на човешкото тяло за предизвикване на движенията на героите от екрана.

Ето защо не е чудно, че и производителите на комуникационна техника се мъчат да се избавят от вече остарелите бутони и скролове. Защото досегашната еволюция в техниката показа, че колкото по-опростено е нещо на външен вид, толкова по-лесно за използване и възприемане е то от потребтелите.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още