IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Представиха медия плейър с 3D екран

Изображенията ще могат да се виждат без използването на специални очила на 4,8-инчов дисплей

10:24 | 01.12.10 г.
<p>Снимка: Cowon</p>

Снимка: Cowon

Южнокорейската компания Cowon обяви създаването на портативен медия плейър с триизмерен дисплей, съобщава техноблогът Engadget. Освен за 4,8-инчовия дисплей, който ще позволи гледането на триизмерни изображения и видеоклипове, в новината се казва още, че това ще става без използването на специални очила.

Плейърът ще може да се използва за възпроизвеждане на музика и видеоклипове. Той ще е снабден с цифров аудио/видео интерфейс HDMI и ще може да поддържа и възпроизвежда видео със стандарти Full HD (1080р) на екрана си.

Компанията планира да пусне два модела – с 32 и 64 гигабайта флаш памет.

Устройството ще бъде снабдено с допълнителен слот за карта памет SD, уточняват от Electronista. Освен това ще има и вътрешно вграден модул за безжична връзка с интернет Wi-Fi 802 11g. Плейърът ще работи под операционната система Windows CE 6.0.

Екранът на медия плейъра е с резолюция 800х480 пиксела, което е обичаен показател за дисплей с подобни размери. С едно зареждане батерията може да работи до 10 часа без прекъсване, ако възпроизвежда видео или до 45 часа за музика.

Устройството ще излезе на пазара в Южна Корея на 10 декември на цена от 430 или 508 долара в зависимост от обема вградена памет. Датата на пускане на плейъра в други страни не се съобщава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още