IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba представи телевизор с батерия за феновете на футбола

Приемникът има технология за подобряване качеството на картината и ще може да се използва до два часа с едно зареждане на батерията

14:05 | 29.11.10 г.
<p>Новите телевизори с батерия ще позволяват на феновете да следят любимия си спорт под открито небе. Снимка: Toshiba</p>

Новите телевизори с батерия ще позволяват на феновете да следят любимия си спорт под открито небе. Снимка: Toshiba

Компанията Toshiba представи модел телевизор, който е с вграден акумулатор. Моделът е направен по технологията LED TV и е снабден със светодиодна система, съобщават от самата компания.

Телевизорът Power TV включва два модела с диагонали съответно 24 и 32 инча. Времето на работа на телевизорите при използване на батерията е около 2 часа. Зареждането й се извършва посредством кабел, който се включва в електрическата мрежа.

От Toshiba са позиционирали телевизора на пазара като продукт за любителите на футбола. Предполага се, че феновете ще могат да вземат устройството със себе си дори сред природата и да гледат мачове, удобно разположени на рибарско столче или на входа на палатката си.

Освен батерията, телевизорът е снабден и с технология за подобряване на качеството на картината и звука в зони, които са със слаб сигнал.

Датата на официалното пускане на телевизорите не се съобщава официално. Не става ясно и на кои пазари ще бъде пуснат първо телевизионният приемник.

Средната продължителност на футболните мачове трае обикновено именно два часа. За случаите обаче, когато в края на играта има продължения или са отсъдени дузпи за решаване на победителя при равен резултат, потребителите ще трябва да са изобретателни, защото устройството едва ли ще има допълнителна батерия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още