IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nokia съобщи за неизправност в смартфона N8

Многообещаващият смартфон имаше проблеми още при пускането си на пазара

09:37 | 22.11.10 г.
<p>Nokia N8. Снимка: Nokia</p>

Nokia N8. Снимка: Nokia

Компанията Nokia официално призна факта, че в смартфона Nokia N8 има неизправност, съобщи Ройтерс.

По думите на управителя на подразделението Пазари и вицепрезидент на компанията Никалъс Савандер, някои от устройствата се изключват сами, след което техните собственици не могат да ги включат отново.

Nokia не съобщава точния брой на неизправните смартфони. Вместо това от компанията признават, че вече са разбрали къде се крие проблемът и са го отстранили. Ето защо сред апаратите, които се предлагат в момента в магазинната мрежа, са изправни, посочват от Nokia.

В изявлението на компанията не се съобщава дали собствениците на неизправните телефони ще бъдат възмездени по някакъв начин.

Телефонът е първият модел на Nokia, който работи с нов софтуер на Symbian. Апаратът имаше проблеми още с пускането си, което първоначално беше обявено за юни тази година, а в последствие беше отложено за септември, припомня изданието World News.

По време на представянето на модела N8 от Nokia обявиха, че той ще бъде напълно конкурентоспособен – много подобен на характеристиките на iPhone4 и близо наполовина по-евтин. Цената на финландския смартфон е между 300 и 350 долара, припомня AP.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още