IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати от бундестага решиха да използват iPad на заседанията си

Таблетите не издават странични шумове и могат да се окажат полезни за изнасянето на речи на представителите на народа

09:42 | 11.10.10 г.
Депутати от бундестага решиха да използват iPad на заседанията си

Депутатите от Бундестага официално разрешиха използването в пленарна зала на таблетите iPad, съобщава вестник Bild. Решението е било прието от парламентарната комисия, която съставя регламента за работа в немския парламент.

Очаква се в бъдеще депутатите да започнат да четат речи от електронните устройства, вместо да си ги носят на хартия. Комисията по регламента в парламента е създала документ за техническите особености на новото устройство.

Благодарение на отсъствието на клавиатура и вентилатор, таблетът не създава излишен шум, който да пречи на провеждането на заседанията. Освен таблетите, използването на ноутбуци и на мобилни телефони в парламентарната зала остава забранено.

Повод за повдигане на въпроса за използване на таблета в парламентарна зала стана депутатът от Свободната демократическа партия Джими Шулц. На едно заседание той се възползвал от таблета за изнасяне на речта си.

Друго издание – The Local обяснява от своя страна, че на депутатите е разрешено използването не само на продуктите на Apple, но и на останалите компании, които предлагат таблети на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още