IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

2,5-метров OLED екран е най-големият в света

Дисплеят тежи близо 80 кг и засега ще се използва предимно за предаване на рекламни съобщения

09:52 | 15.09.10 г.
Най-големият екран в света е с дължина на екрана 2,5 метра. Снимка: devicegadget.ru
Най-големият екран в света е с дължина на екрана 2,5 метра. Снимка: devicegadget.ru

Компанията Mitsubishi Electric представи най-големия органичен светодиоден мултиинформационен дисплей (OLED) в света. Новото устройство на японския производител е 100 инча в диагонал (близо 2,5 метра), съобщават от Mitsubishi.

Екранът Diamond Vision OLED е модулен и е съставен от отделни блокове. Размерът на всеки блок е 38,4 см широк и 10 см в дълбочина. При тези размери всеки модул предоставя картина с 128 х 128 пиксела разделителна способност. Тежестта на модула е 8 кг.

Устройството разполага с 6 такива модула по хоризонтал и четири по модул по вертикала, с които екранът става 108 инча. Разделителната способност на конфигурацията представлява 768 х 512 пиксела.

Най-големият екран в света е направен за ползване в помещения. Ето защо има и изискване за оптималното разстояние между зрителя и устройството – то трябва да бъде отдалечено на 2 метра.

Най-вероятните места, където ще бъде използван екранът, са летищата и жп гарите, където на него ще се показват реклами. Дисплеят излиза за продажба на 21 септември, но цената му все още не е ясна.

Mitsubishi Electric се занимава с производството, маркетинга и продажбите на информационна и комуникационна техника, разработване на космически проекти и сателитни комуникационни устройства, потребителска и индустриална техника, енергийни, транспортни и строителни технологии. За предходната финансова година, която приключи на 21 март 2010 година, компанията е регистрирала общи приходи от продажби в размер на 36,1 млрд. долара, става ясно от сайта на групата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още