IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Intel пусна процесори Atom за домашна употреба

Новите са предназначени са за употреба от индивидуални клиенти и малкия бизнес

10:29 | 18.08.10 г.
Процесорът Intel Atom D425. Снимка:  Intel
Процесорът Intel Atom D425. Снимка: Intel

Корпорацията Intel представи новата си серия процесори Atom, предназначени за използване от индивидуални потребители и малки фирми.

Новите процесори са два и включват едноядрения D525 и двуядрения D425. И двата чипа работят на честота от 1,8 гигахерца и, за разлика от своите предшественици, поддържа памет от типа DDR3 SODIMM (която изисква 1,5V захранване и има удвоен капацитет за съхранение на данни).

„Мрежовото съхранение на база данни върху платформата на Intel Atom дава възможност на потребителите и бизнеса да организират, ръководят, защитават и споделят документи, снимки, видео и музика както в дома, така и в офиса", казва Дайнеш Рау, продуктов мениджър на Intel Group в изявление на сайта на компанията.

„Различните универсални процесори Atom, които са в центъра на растящото разнообразие от малките и иновативни, свързани с интернет устройства, дават възможност на фирмите в тази област да създадат устройства с по-ниска мощност, които са достатъчно малки, за да седят на етажерка или на бюрото ви, и в същото време да съхраняват цифрово съдържание, което да е достъпно навсякъде и по всяко време“.

Новите чипове осигуряват по-голяма ефективност от предишните модели, а също така поддържат операционната система Microsoft Windows Server Начало и ОС на Linux.

През март от Intel обявиха разработването на хардуерна платформа, която е предназначена за устройства за съхранение на данни и се отличава с изключителна енергийна ефективност при работата си.. Най-вероятно новите процесори D425 и D525 ще заменят включените в тази платформа едноядрени D410 и двуядрени чипове D510, които работят на честота от 1.66 гигахерца. Тази платформа вече е в продуктите на компаниите Acer, Cisco, LaCie, LG Electronics, Netgears, QNAP, Super Micro, Synology и Thecus.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още