IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II получи подарък BlackBerry

Шефът на RIM не е първият, който ухажва представители на държавна власт с високотехнологични джаджи

09:54 | 06.07.10 г.
Снимка: www.nasa.gov
Снимка: www.nasa.gov

Кралицата на Великобритания получи ново BlackBerry по време на посещението си в компанията Research In Motion (RIM) в Канада, съобщи АФП.

Един от основателите на RIM, Майк Лазаридис, лично връчил на кралицата BlackBerry Bold 9700 със снимка на децата от местното училище, които преди това подарили цветя на височайшата гостенка.

Кралица Елизабет II се заинтересувала от смартфоните преди няколко години, когато един от синовете й - принц Андрю - й показал модерното устройство.

Подареното Blackberry не е първият опит за ухажване на височайша особа или държавен глава. Неотдавна, на посещение в Силициевата долина в САЩ, руският президент Дмитрий Медведев получи от директора на Apple най-новата версия на смартфона на компанията iPhone4.

Посещението в САЩ беше свързано и с новината, че телекомуникационната корпорация Cisco е готова да инвестира милиарди долари в развитието на съвременни технологии в Русия, както и в новия проект за руския еквивалент на Силицивата долина до село Сколково.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още