IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hewlett-Packard с часовник-компютър на слънчева батерия

Прототипът може да се окаже нова стъпка в историята на производството на ръчни часовници

10:50 | 28.06.10 г. 1
Hewlett-Packard с часовник-компютър на слънчева батерия

Американската компания Hewlett-Packard е решила да създаде часовник, който да има редица функции и на практика да не се нуждае от много за поддържането им. По думи на представител на компанията става дума за разработването на ръчен часовник, в който ще бъдат вградени и някои от функциите на компютъра.

При това новото устройство няма да има нужда от батерии или зареждане, а ще се захранва със слънчева енергия.

Миниатюрното компютърно устройство вече е почти готово, а основната част в него ще бъде екранът. Направен от специална пластмаса , за да е по-лек и по-силен от стъклото, дисплеят ще гарантира удъроустойчивостта и издръжливостта на най-малкия от всички модели мини лаптопи.

Той ще бъде снабден със слънчеви батерии, а на „циферблата“ освен часа, собственикът ще може също да види карта на местността или да провери други данни.

Първият прототип на такъв часовник компанията ще предостави до една година. Ако плановете се окажат успешни, на пазара може да се появи ново устройство, което ще съчетава стила и класата на изискания аксесоар и същевременно ще се превърне в една от достъпните играчки на Джеймс Бонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
solarwind
преди 14 години
дотук - добре :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още