IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият iPhone с мистериозна загуба на сигнала

При докосване на външната антена на iPhone 4 сигналът прекъсва, споделят потребители

16:02 | 25.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Новият iPhone с мистериозна загуба на сигнала

Смартфонът iPhone на Apple стана сензация още преди три години, когато се появи на пазара за първи път. Много от потребителите, които използват устройството, вярват, че то е почти съвършено, стига само да работеше по-добре като телефон, пише New York Times.

Ето защо не е изненада, че когато първите потребители взеха своите нови iPhone 4 в ръце, много скоро установиха, че, когато държат високо технологичната играчка по определен начин, сигналът необяснимо се губи. Това може да доведе дори до пропускане на телефонни обаждания.

Още преди Apple да признаят проблема, феновете на iPhone започнаха трескаво разследване в интернет, за да намерят отговор на мистерията.

Потребителите са изненадани от факта, че iPhone 4 е проектиран да има по-добър сигнал от предишния модел. Металната нишка около корпуса на телефона трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.

За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors.com. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.

Скоро след това сайтът Gizmodo определи проблема като „странен“.

„Когато човек държи iPhone 4 и докосне външната антена на две места, сигналът се прекъсва“, казва Джизъс Диаз от Gizmodo. „Ако го оставите, сигналът отново се възстановява“.

Коментар в Gizmodo препраща потребителите към статия, публикувана по-рано този месец от датски експерт по радио антени, който предвижда, че докосването на антената на iPhone ще повлияе на връзката. В друг коментар се посочва, че проблемът се получава, когато докоснете антената в долната лява част на телефона.

Във форума на Gizmodo вече има и идеи за справяне с дефекта на iPhone 4. Сред предложенията са използването на лак за нокти за изолиране на антената или поставянето на телефона в гумено калъфче.

Говорителят на Apple Стив Доулинг призна, че феноменът, открит от потребителите, наистина съществува, но допълни, че той далеч не е толкова важен.

„Ако държите в ръце който и да е телефон, това предизвиква известна загуба на мощността на сигнала в зависимост от това къде се намира антената“, казва той.

Доулинг отказа да коментира дали проблемът е бил установен по време на тестването на новото устройство и посъветва потребителите да не държат телефона си по начин, който покрива двете страни на малка черна ивичка в долния ляв ъгъл на апарата. Като алтернатива може да се използва калъфче.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още